Badkamertrends 2023: Duurzaamheid

1 term die niet meer weg te denken is in de maatschappij, dus ook niet in de badkamer, is duurzaamheid. Duurzaamheid is belangrijk en zeker in een van de meest gebruikte ruimtes van het huis. Met onze tips verhoog je de duurzaamheid van je badkamer.

    • Kwaliteit: Kies voor producten van degelijke kwaliteit. Weet je soms niet hoe de kwaliteit van het product ervoor staat? Kijk dan naar het materiaal waaruit het gemaakt werd. Deze verklappen vaak veel over de kwaliteit van het item. Lees daarnaast ook goed de reviews. Indien iets slechte kwaliteit is, gaat het snel kapot en zal het product slechte reviews hebben.
    • Materialen: Kies voor materialen die langer mee gaan, zoals keramiek of natuursteen voor tegels en hout of composiet voor meubels. Deze materialen zijn duurzamer en makkelijker te onderhouden.
    • Waterbesparende items: Door water te besparen, ben je duurzaam. Hoe kan je beter water besparen dan waterbesparende kranen of toiletten te gaan gebruiken? Wat wil dit nu exact zeggen? De dag van vandaag bestaat er een speciale technologie die ervoor zorgt dat kranen en toiletten een optie hebben om minder water te verbruiken. Bij toiletten kennen we die allemaal… dat is de dubbele spoelknop, maar er zijn nog opties. Lees hier meer. Bij kranen zit dit vaak op douchekranen. Dit zorgt voor een lager aantal l/min.
    • Onderhoud: Niet onbelangrijk, maar het onderhoud van je badkamer zorgt ook voor extra duurzaamheid. Door regelmatig te schoonmaken en te onderhouden, kunt u de levensduur van uw badkamermeubels verlengen. Gebruik milde reinigingsmiddelen, geen agressieve om de beschadiging van de materialen te voorkomen.
    • Repareer in plaats van vervangen: Gaat er iets kapot in de badkamer, overweeg dan om het te repareren in plaats van het te vervangen. Dit is niet alleen duurzamer, maar vaak ook goedkoper.

Door de duurzaamheid van uw badkamer te verhogen, kunt u niet alleen geld besparen, maar ook een bijdrage leveren aan het milieu. Door de juiste keuzes te maken bij de aanschaf van nieuwe producten en door goed te onderhouden, kunt u ervoor zorgen dat uw badkamer langer mee gaat.

 

Bekijk hier de andere trends van 2023:

Ronde spiegels in de badkamer
Image by wirestock on Freepik
trends 2023: natuurlijke tinten
Image by rawpixel.com on Freepik

 

 

 

 

 

 

Trends 2023: Natuurlijke tinten        Trends 2023: Ronde vormen