Hoe kies je de juiste badkamermeubels?

Een goed ingerichte badkamer is het begin van een gezonde levensstijl. Een badkamer die is uitgerust met mooie, comfortabele meubels, kan je helpen om je te ontspannen en helemaal tot rust te komen. Wanneer je je badkamer gaat inrichten, is het belangrijk om de juiste meubels te kiezen. Hier kun je enkele tips vinden om je te helpen bij het kiezen van je badkamermeubels. Hou rekening met volgende factoren: stijl, afmetingen, functionaliteit en budget. Alle deze factoren dien je op elkaar af te stemmen om ervoor te zorgen dat je de juiste keuze maakt qua badkamermeubels. 

De stijl van je badkamermeubel

De stijl van je badkamer bepaalt in een oogopslag de esthetiek. Kies dus een stijl die past binnen je huis en afgestemd is op de andere ruimtes zoals de keuken. Bekijk goed hoe je een bepaalde stijl vorm doet krijgen. Indien gewenst kun je ook een moodboard maken.

Meten is weten: afmetingen

Naast de stijl zijn ook de afmetingen van de ruimte beslissend in het samenstellen van je droombadkamer. Zo is niet enkel de beschikbare oppervlakte belangrijk, maar ook de breedte en lengte van de ruimte. Het bad en de douche worden meestal ver van de deuropening geplaatst. Dit omdat je enerzijds ruimte wil eenvoudig in en uit de douche te stappen en je af te drogen. Anderzijds kan je ook zo het gevoel van privacy bekomen. Het badkamermeubel met de wastafel en de lavabo wordt vaker dichtbij de deuropening geplaatst en zit ook vaak op het langste stuk van de ruimte.

Functionaliteit van het badkamermeubel

Badkamermeubelen

Daarnaast wil je uiteraard ook dat je badkamer voldoet aan je verwachtingen. Je wil bijvoorbeeld voldoende opbergruimte voor je handdoeken en toiletgerief maar ook voldoende ruimte tijdens de ochtendspits. Op basis van je wensen ga je verschillende soorten badkamermeubels selecteren.

Bovendien is het materiaal van je meubel ook belangrijk. Afhankelijk van de gekozen materialen heb je ook meer of minder werk aan het onderhouden van je badkamer.

Budget

Tenslotte zal je ook rekening moeten houden met je budget om je badkamer te bestellen. Gelukkig is er voor elk wat wils. Wil je echt een koopje scoren? Bekijk dan verschillende promoties van verschillende spelers.

Onze keuze badkamermeubelen