Waterbesparende toiletten

Waterbesparende toiletten zijn een steeds populairder keuze onder huiseigenaren. Deze toiletten maken gebruik van technologie die ervoor zorgt dat ze minder water verbruiken dan traditionele toiletten. Hierdoor dragen ze bij aan een lagere waterrekening en een beter milieu. Spaar dus geld en bescherm het milieu!

Hoe, wat en waar?

waterbesparende toiletten
Image by mrsiraphol on Freepik

Er zijn verschillende soorten waterbesparende toiletten beschikbaar, waaronder dual flush toiletten en low flow toiletten. Dual flush toiletten hebben twee spoelopties of 2 drukknoppen: Eentje voor een korte pitstop en eentje voor een (vaak) iets langere pitstop. Dit kan helpen om water te besparen op lange termijn. Meeste toiletten beschikken over deze optie. Low flow toiletten gebruiken minder water per spoeling dan traditionele toiletten. Hiermee ga je dus echt water gaan besparen, welke flush je ook gebruikt.

Sommige waterbesparende toiletten zijn ook uitgerust met innovatieve technologieën zoals sensoren die de hoeveelheid water bepalen die nodig is voor een spoeling.

Het is ook belangrijk om regelmatig de leidingen en de toiletten te controleren op lekkages, omdat een kleine lekkage al snel veel water kan verspillen.

In de afgelopen jaren zijn er steeds meer wetten en reguleringen die duurzaamheid voorleggen. Voorbeeld: dat nieuwe huizen en gebouwen worden uitgerust met waterbesparende toiletten en andere waterbesparende technologieën. Dit helpt om waterverspilling tegen te gaan en de waterkosten te verlagen voor huiseigenaren.

Overweeg om een waterbesparend toilet te installeren in jouw huis. Het zal niet alleen bijdragen aan een beter milieu, maar ook jouw waterrekening verlagen.

Er zijn ook andere manieren om water te besparen in de badkamer, zoals het installeren van waterbesparende douchekoppen en kranen. Interesse in waterbesparende kranen? Meer info over water en energie besparen kun je hier vinden. 

Wil jij weten hoeveel je kan besparen op andere manieren? Klik dan hier.