Hoe moet ik mijn bad(kuip) onderhouden?

Badkuip onderhouden
Image by mrsiraphol on Freepik

Een bad is een populaire toevoeging aan veel huizen, maar om ervoor te zorgen dat deze er altijd goed uitziet, veilig en hygiënisch is om in te baden, is het belangrijk om de juiste onderhoudsprocedures te volgen. Hier zijn een aantal tips voor het onderhouden van je badkuip:

  1. Gebruik een milde reiniger: Gebruik een milde, pH-neutrale reiniger om regelmatig je bad schoon te maken. Dit helpt om vuil, zeepresten en hardnekkig vuil te verwijderen zonder de afwerking van de badkuip te beschadigen. Niemand heeft graag schreven in zijn of haar badkuip!
  2. Verwijder hardnekkig vuil: Gebruik specifieke producten zoals schuurpapier of een schuurpad om hardnekkig vuil te verwijderen. Maar wees voorzichtig om geen beschadiging te veroorzaken aan de afwerking van de badkuip. Dit is echter enkel als je het vuil er op geen enkele andere manier uitkrijgt. Deze methode is heel riskant en kan ervoor zorgen dat je je bad beschadiging oplevert.
  3. Voorkom krassen: Plaats een badmat in de bodem van de badkuip om krassen te voorkomen tijdens het gebruiken van het bad. Dit is vooral belangrijk voor badkuipen gemaakt van acryl of gelakt staal. Ook voorkomen is een onderdeel van het onderhouden van je badkuip.
  4. Controleer de afvoer: Controleer regelmatig het afvoerputje van je badkuip om ervoor te zorgen dat deze vrij is van haren en zeepresten. Gebruik eventueel een afvoerontstopper of een haakje om alle losse haren uit te vissen.
  5. Voorkom verkleuring: Voorkom verkleuring van de badkuip door direct contact met sterk verkleurende stoffen zoals chloor of zuren te voorkomen. Probeer ook haarkleuring en dergelijke te vermijden.
  6. Maak regelmatig schoon: Kuis regelmatig je badkuip, dit helpt om hardnekkige vlekken en verkleuring te voorkomen. Zo hoef je niet naar riskante oplossingen te grijpen om je bad weer volledig spik en span te krijgen!

Door deze eenvoudige onderhoudsprocedures te volgen, kun je ervoor zorgen dat je badkuip er altijd in topconditie uitziet, veilig is en leuk is om in te baden. Vergeet niet om altijd de aanwijzingen van de fabrikant te volgen en de juiste producten te gebruiken voor de afwerking van je badkuip.

*Let op, het onderhoud van je bad is afhankelijk van de gebruikte materialen. Dubbelcheck dus zeker eerst of deze stappen van toepassing zijn op het materiaal waaruit jouw bad gemaakt is.

Bekijk hier al onze onderhoudstips.