High-tech in je badkamer

Tegenwoordig is een badkamer niet langer enkel en alleen een functionele ruimte. Nee, het is nu een plaats van luxe, comfort en technologie. Van slimme toiletten met spraakbediening en brilverwarming tot hands-free kranen en regendouchekoppen met instelbare waterdruk en temperatuur: hightech badkamerelementen veranderen alles. Hieronder lichten we enkele van de nieuwste innovaties op het gebied van badkamertechnologie en -design toe. Ben jij dus opzoek naar de badkamer van de toekomt? Wil je er echt een high-tech ruimte van maken? Lees dan verder.

Spraakbediening op verschillende apparatuur

Iets wat heel futuristisch lijkt voor je badkamer maar wel al op heel wat hedendaagse apparatuur te vinden is spraakbediening. Tegenwoordig kun je deze al terugvinden op verschillende badkamerelementen zoals douches, toiletten en kranen. Deze zijn het toppunt van luxe en innovatie in de moderne badkamer. Dankzij deze functionaliteit kun je met het geluid van je stem zowel de temperatuur als de waterdruk van je douche aanpassen, de spoeling van je toilet activeren of gewoon je kraan aan en uit zetten. Hoe gek is dat?

Smart-toiletten

waterbesparende toiletten
Image by mrsiraphol on Freepik

Naast spraakbediening op je toilet kun je nog een stapje verder gaan… Er bestaan slimme toiletten die (indien dat gewenst is) een geïntegreerde bidet, zit- of brilverwarming en zelfs een zelfreinigende bril bevatten. Deze geavanceerde badkamerfuncties bieden heel wat extra comfort en gemak. Bovendien bevorderen ze een goede hygiëne. De slimme toiletten zijn uitgerust met hands-free spoelkranen en sommige zelf met spraakgestuurde technologie. Hierdoor zijn ze dus niet alleen functioneel maar daar bovenop ook nog eens visueel aantrekkelijk. High-tech badkamerliefhebbers zullen grote fan zijn van deze luxe badkameropties en gaan alvast een indruk maken hun gasten.

Regendouches en stoomdouches met high-tech functionaliteiten

Regendouche

Twee van de meest populaire en high-tech opties voor je badkamer zijn regendouchekoppen en stoomdouche. Deze koplopers bieden een meeslepende en verjongende douche-ervaring. De regendouchekoppen beschikken vaak over een regelbare waterdruk en temperatuur waarmee ze een kalmerende en therapeutische waterstroom creëren. Op hun beurt brengen de stoomdouches met ingebouwde luidsprekers en automatische temperatuurregeling een spa gevoel in je huis. Deze geavanceerde functionaliteiten zijn perfect voor wie waarde hecht aan luxe en comfort.

Touchless kranen

Touchless kranen voor je high-tech badkamer
Image by Freepik

Hands-free kranen en spoelkranen zijn beide essentiële hightech functionaliteiten binnen je badkamer die hygiëne en gemak bevorderen. Deze innovatieve kranentechnologieën zorgen ervoor dat fysiek contact vermeden kan worden. Hiermee beperk je de verspreiding van ziektekiemen en bacteriën. De handenvrije kranen bevatten een sensor die de waterstroom gaat activeren wanneer je hand zich voor de sensor bevindt. Op deze manier hoef je de kraan niet meer zelf aan en uit de zetten. Deze geavanceerde opties zijn niet alleen functioneel maar bovendien ook aantrekkelijk voor het oog en geven elke badkamer een moderne en verfijnde toets. De integratie van sensor gestuurde technologie is dus een must-have voor wie waarde hecht aan hygiëne en comfort.

Verlichte spiegels met anti-damptechnologie

Spiegel met verlichting

Iets minder innovatief en futuristisch dan de andere zaken zijn spiegels met verlichting en mistvrije technologie. Toch zijn deze een nice-to-have in je high-tech badkamer. Spiegels met geïntegreerde verlichting zorgen ervoor dat je badkamer de perfecte lichthoeveelheid bevat op elk moment dankzij de verstelbaarheid van het licht. Zo kun je op elk moment van de dag je make-up doen of andere taken. Daarbovenop zorgt de anti-damp of mistvrije technologie ervoor dat de spiegel helder blijft en niet gaat bedampen. Zo heb je zelf na een hete, stomende douche nog het beste zicht in je spiegel.

Tv’s en andere entertainmentsystemen in de spiegel

Wil je helemaal gek gaan met de high-tech en ben je fan van een televisie in de badkamer? Dan is deze optie ideaal voor jou! TV’s en entertainmentsystemen in de spiegel zijn het alternatief voor een simpele televisie in de badkamer. Door deze speciale functionaliteit zorg je voor een echt wow-effect. Je tovert in een haverklap je badkamer om tot privécinema of entertainmentruimte. Echt ten volle genieten van een lang badje, dat kan nu zelf met je favoriete film of serie erbij. De spiegeltelevisies zijn TV’s die naadloos geïntegreerd worden in de badkamerspiegel. Zo bieden ze een zowel beeld als geluid van hoge kwaliteit. Wanneer je ze niet gebruikt als TV-scherm, kun je ze gewoon gebruiken als spiegel. Win-win dus!

Geen fan van een televisie in je badkamer, maar wel nood aan muziek? Opteer dan voor een radio. Bekijk hier het assortiment waterdichte radio’s.

Automatische handdoekdispenser met droogsysteem

Handdoekdispenser
Image by Freepik

Automatische handdoekdispensers of handdoekverdelers en droogsystemen behoren tot de high-tech badkamerfuncties die gemak en efficiëntie toevoegen aan de badkamer. Deze functionaliteit zorgt ervoor dat je handdoek klaar ligt en altijd schoon en droog is. Wat is dat nu juist zo een handdoekdispenser? Wel, dit automatische apparaat heeft touchless bediening en bevat instelbare verdeelopties. Op deze manier verkrijg je snel en gemakkelijk een schone en droge handdoek. Dankzij de ingebouwde droogsystemen, die met hun sterke verwarmingselementen handdoeken drogen, verkrijg jij altijd een droge handdoek die meteen klaar is voor gebruik.

Slimme weegschalen

Slimme weegschaal
Image by rawpixel.com on Freepik

De meeste onder ons hebben er al wel eens van gehoord, de slimme weegschaal. Wat maakt deze nu precies anders dan een gewone weegschaal? De slimme weegschaal doet meer dan enkel en alleen het gewicht bijhouden. Deze weegschaal kan je op de dag van vandaag meer informatie bieden over je lichaamssamenstelling namelijk je gewicht, vetpercentage, spiermassa en dergelijke. Wil jij dus ook een high-tech weegschaal? Kies dan voor een slimme weegschaal!

Vloerverwarming

Vloervervarming is niet perse high-tech maar wel een zeer leuke extra om te hebben. Heb je graag warme voetjes na het douchen of een lekker ontspannend badje? Dan is vloerverwarming wel het van het voor jou. Deze technologie zorgt voor een overall warme vloer en werkt aan de hand van warm water die in buizen onder de tegels zitten. Zo ontstaat er een comfortabele en gelijk verdeelde warmte over de gehele vloer. Deze functionaliteit zorgt niet enkel voor warme voeten maar is ook een energiezuinig verwarmingssysteem. Bespaar dus aan de hand van deze functionaliteit.

Voila, nu hebben we de populairste high-tech opties voor je badkamer even toegelicht. Opteer je voor een echte, full-on high-tech badkamer en integreer je ze allemaal of kies je toch eerder voor enkele subtielere high-tech functionaliteit, geen vrees je badkamer zal sowieso imponeren!