Een luxueus gevoel in je badkamer

Een luxe gevoel dankzij een spa-achtige badkamer wordt steeds populairder in België. Waarom? Mensen willen vaker een vleugje weelde en ontspanning aan hun huis toevoegen. Deze high-end badkamerdesigns hebben een variatie aan elementen die samenwerken om een Zen sfeer te creëren. Perfect dus om tot rust te komen na een lange dag.

Vrijstaande bad
Photo by Jared Rice on Unsplash

Een van de belangrijkste elementen in een luxueuze spa-like badkamer is het bad. Het bad is namelijk heel vaak de echte eye-catcher van de badkamer. Hier gaat men dus vaak kiezen voor oversized baden of vrijstaande baden. Deze zijn perfect voor een lange, ontspannende duik. Hou bij het kiezen rekening met verschillende elementen zoals afmetingen, materiaal en dergelijke. Heb je geen plaats voor een volledig vrijstaand bad, opteer dan voor een half-vrijstaand bad. Hiermee kun je eveneens een luxe gevoel creëren.

Ontdek onze keuze baden

Een ander essentieel element voor je luxe badkamer kan een regendouche of stoomdouche zijn. Deze douches zorgen voor een echt ontspannende ervaring. De reden hiervoor is het ruimtelijk gevoel. Naast een stoomdouche, kan een inloopdouche met een glazen wand ook een geweldige optie zijn. Voeg hier een regendouchekraan aan toe et voila! Opteer voor een waterbesparende kraan, deze neemt niets weg van het luxe gevoel.

Naast je douchekraan heb je ook een wastafelkraan nodig. Chromen of zelf gekleurde kranen, zowel zwarte als de verschillende gouden kranen, kunnen een vleugje elegantie toevoegen aan de ruimte. Strategisch geplaatste verlichting zorgt dan op zijn plaats weer voor een warme en uitnodigende sfeer.

Ontdek onze keuze kranen

Je badkamer is natuurlijk nog niet compleet met enkel een bad en of douche en kraanwerk. Je hebt ook nog het juiste badkamermeubel en verlichting nodig. Een hoogwaardig badkamermeubel met een wasbak in natuursteen of dergelijke zorgt voor een luxe uitstraling en gevoel.

Daarnaast zijn verwarmde vloeren ook een must-have in een luxe badkamer. Dit omdat ze warmte en comfort toevoegen aan de ruimte. Hoe zalig is het om met je voetjes op een warme vloer te lopen na een heerlijk lang en ontspannend bad of douche?

Samengevat, een luxe gevoel en spa-like badkamer zijn dé manier om dat extra vleugje weelde en ontspanning toe te voegen aan je huis. Met de juiste elementen, zoals hierboven besproken kun je een oase creëren waar jij en je familie graag tijd doorbrengen. Alsook de perfecte manier om er even tussenuit te zijn zonder echt op vakantie te moeten gaan.