Een badkamer in Japanse stijl

Een badkamer in Japanse stijl, wat is dat nu precies? Wel, dit soort type badkamerdesign verwijst naar het gebruik van elementen en esthetiek die geïnspireerd worden op de traditionele Japanse cultuur. Hiermee bedoelen we vooral het gebruik van natuurlijke materialen en minimalistische kleurenpaletten. Daarnaast kun je ook verschillende Japanse elementen verwerken in je badkamer zoals shoji-schermen, schuifdeuren, en een badkuip. Deze stijl staat bekend om zijn ontspannende en rustgevende look and feel. Ben jij dus fan van mindfullness en dergelijke en wil je dit doortrekken in je badkamer? Dan is deze stijl misschien iets voor jou!

Ben je overtuigd van de Japanse stijl voor je badkamer? Bekijk samen met ons hoe je dit kan toepassen.

 

Het gebruik van shoji-schermen of schuifdeuren

Japanse shoji deur
Image by jannoon028 on Freepik

In dit design van badkamer maakt men heel vaak gebruik van shoji-schermen of schuifdeuren. Deze zorgen voor een vleugje elegantie en daarnaast ook toch wat privacy. Bovendien zorgen ze voor een doorlating van het natuurlijke licht waardoor je ruimte een boost krijgt. Ook het rustgevende aspect van je badkamer zal versterkt worden door dit natuurlijk licht.

 

Kleurenpalet en materialen

Japanse badkamer
Image by Freepik

Niet onbelangrijk is het kleurenpalet. Het kleurenpalet van de Japanse stijl is meestal voorzien van  van gedempte en aardse tinten. Dit kan zowel gaan over licht groen, licht blauw, bruin en grijs. Deze kleuren zijn primair omdat ze de natuurlijke omgeving representeren. Bovendien dienen ze om de rustgevende en sereniteit van de omgeving te creëren. Je kan deze kleuren integreren op allerhande manieren.

Zoals eerder geschreven, gaat men heel vaak gebruik maken van natuurlijke materialen. Hiermee bedoelen we vooral hout, bamboe, riet en steen. Dit kun je gebruiken voor volgende zaken:

  • de vloer
  • ingebouwde elementen zoals planken of kasten
  • wastafels in steen
  • gevlochten mandjes voor opbergruimte

Planten

In plaats van veel accessoires in je badkamer te leggen, maak je beter gebruik van hier en daar een plant. Dit omdat in de Japanse stijl minimalisme een grote rol speelt. Zorg er dus vooral voor dat je badkamer functioneel is en indien je toch voor accessoires opteert, deze dan ook een duidelijke rol hebben.

Kortom, een badkamer in Japanse stijl is dus zeker een haalbaar feit. Tover jouw badkamer om en geniet van de rust en ontspanning in je badkamer!