Welke badkamerkraan past bij mij?

Als het gaat om het kiezen van een nieuwe badkamerkraan, zijn er tientallen opties beschikbaar. Van strak en stijlvol chromen kranen tot klassiek zwarte kranen of zelfs trendy champagne gouden kranen – iedereen vindt zeker de perfecte look voor zijn badkamer. Elk type kraan heeft zijn eigen unieke voor- en nadelen waarmee rekening moet worden gehouden bij het bepalen welke kraan het beste bij jou past.
Er zijn verschillende opties als het gaat om het kiezen van badkamerkranen. De kraan is een essentieel onderdeel van de badkamer en kan worden gebruikt om een luxe uitstraling of een klassieke esthetiek te creëren. Of je jij op zoek bent naar zwarte, chromen of champagne gouden kranen, er zijn genoeg opties om uit te kiezen.

1. Zwarte kranen

Zwarte wastafelkranen
Image by Freepik

Zwarte kranen bieden een modern tintje dat perfect is voor badkamers met een eigentijdse inrichting. Als je iets tijdloos wilt, is chroom altijd een goede keuze en ziet het er prachtig uit in combinatie met elk type spoelbak. Voor degenen die op zoek zijn naar iets extra speciaals, geven champagne gouden kranen een elegante toets waardoor uw badkamer het gevoel krijgt dat hij thuishoort in een luxe hotel.

Waar past een zwarte kraan bij?

Een zwarte badkamerkraan wordt snel de populairste trend in badkamerdesign. Of je nu een bestaande badkamer wilt renoveren of een nieuwe wilt bouwen, je vraagt je misschien af welke kraan je moet kiezen en hoe deze in jouw algehele ontwerpplan past. Zwart is een gedurfde keuze die in elke ruimte een sterk statement kan maken, dus het is belangrijk om na te denken over welke andere elementen mooi bij dit type kraan passen.

Zwart kan prachtig worden gecombineerd met veel verschillende stijlen, van traditionele en klassieke ontwerpen tot moderne en eigentijdse ontwerpen. Om een tijdloze look te krijgen, combineer je zwarte armaturen met witte of grijze muren, witte kasten en neutrale werkbladen voor een strakke afwerking. Als je de voorkeur geeft aan iets gedurfder, voeg dan kleuraccenten toe, zoals diepblauwe accenten of kleurrijk tegelwerk voor contrast.

Het onderhoud van een zwarte kraan

Een vaak gestelde vraag bij zwarte kranen is hoe deze mooi te houden. Het is namelijk essentieel om je zwarte kranen er goed uit te laten zien om de schoonheid van je badkamer te behouden. Het is echter niet zo moeilijk, zolang je een paar eenvoudige stappen kent om ze in topvorm te houden. Hier zijn enkele tips voor het onderhouden van een zwarte kraan, zodat deze er jarenlang goed uit blijft zien.
Zorg er om te beginnen voor dat je bij het schoonmaken rond de kraan geen schurende materialen zoals staalwol of schuursponsjes gebruikt. Doe je dit wel, dan zal de afwerking van de kraan na verloop van tijd krassen en dof worden en zal deze er minder aantrekkelijk uitzien. Gebruik in plaats daarvan warm water en milde afwasmiddel samen met een zachte doek of spons voor het beste resultaat.

Onze keuze zwarte kranen

2. Chroom kranen

Chromen kraan
Image by wirestock on Freepik

Als het gaat om sanitair, is chroom al een echte standvastigheid. Chromen badkamerkranen bieden een gevoel van stijl en verfijning, terwijl ze ook een moderne look geven die niet snel uit de mode zal raken. Maar wat past het beste bij een chromen badkamerkraan?
Het antwoord hangt af van de stijl van je huis en je persoonlijke smaak. Hoewel badkamers in traditionele stijl vaak goed samengaan met vintage kranen, moeten meer eigentijdse looks worden afgewogen door strakke, moderne armaturen zoals chromen badkamerkranen.

Je kunt deze kranen aanvullen met bijpassende accessoires zoals handdoekstangen of badjashaken voor een nog meer samenhangende look. Om de schoonheid van chroom in jouw badkamer echt tot zijn recht te laten komen, kun je overwegen om hints van andere metaalaccenten zoals zilver of goud in de kamer toe te voegen.

Onze keuze kranen chroom

3. Champagne gouden kranen

Gouden kraan
Image by wirestock on Freepik

Een champagne gouden kraan toevoegen aan je huis is een makkelijke manier om een gedurfd statement te maken. Of je nu je badkamer of keuken wilt opfrissen, deze unieke kleur kan in elke ruimte een vleugje persoonlijkheid geven. Maar hoe combineer je het met bestaande inrichting en armaturen? Hier zijn enkele tips om het meeste uit jouw champagne gouden kraan te halen.

De sleutel is balans: te veel van één kleur en de kamer kan er overweldigend uitzien. Gebruik andere metalen elementen zoals chroom, koper of brons om harmonie te creëren. Dit geeft je kamer een algeheel samenhangend gevoel zonder te matchy-matchy te zijn. Als je iets subtielers wilt, probeer dan champagne goud te combineren met lichte neutrale kleuren zoals crème of wit – het contrast is net genoeg om interesse toe te voegen zonder de ruimte te overweldigen.

Onze keuze gouden kranen