Hoe maak je de glaswand van je douche schoon?

glaswand in de douche
Image by wirestock on Freepik

 

Een doucheglas of glaswand kan snel vies worden door het gebruik van shampoo, conditioner en zeep. Gelukkig is het schoonmaken van een doucheglaswand een eenvoudig taakje die je in een 5-tal stappen kunt uitvoeren. Hieronder geven we je graag mee welke 5 stappen je moet ondernemen om de glaswand van je douche te reinigen. Daarnaast geven we ook enkele tips voor langdurig onderhoud van je glaswand.

 

Welke stappen onderneem je:

  1. Maak de glaswand nat met warm water. Dit kan gemakkelijk met je handdouche of met natte spons. Het warme water zal helpen om vuil en zeepresten los te maken.
  2. Gebruik een mild reinigingsmiddel, zoals afwasmiddel of een speciaal douchereiniger, om de glaswand te schrobben. Gebruik hiervoor een zachte doek of een spons om krassen op het oppervlak te voorkomen.
  3. Spoel de glaswand goed af met warm water om alle reinigingsmiddelresten te verwijderen.
  4. Droog het douchepaneel af met een handdoek of een zachte doek om te voorkomen dat er kalkaanslag ontstaat.
  5. Als er moeilijk te verwijderen vlekken op de glaswand zitten, kun je een speciaal schoonmaakmiddel gebruiken dat speciaal is bedoeld voor het verwijderen van hardnekkig vuil. Gebruik hiervoor altijd de instructies op het etiket en wees voorzichtig om krassen te voorkomen.

Het is aanbevolen om de glaswand minstens een keer per week te reinigen om te voorkomen dat er vuil en kalkaanslag op het oppervlak achterblijven. Door het regelmatig te reinigen, zal de glaswand er langer mooi uit blijven zien en hoef je minder vaak gebruik te maken van agressievere schoonmaakmiddelen. Je kunt ook telkens na het douchen de glaswand watervrij maken met een trekker. Wees hiermee ook voorzichtig om schreven in het glas te voorkomen.

Geniet van je propere douche!

Bekijk hier al onze onderhoudstips.