Wat is het verschil tussen Grohe en Hansgrohe?

Wanneer je op zoek bent naar kwalitatieve en betrouwbare sanitaire producten, kom je ongetwijfeld de merken Grohe en Hansgrohe tegen. Beide merken hebben een stevige reputatie opgebouwd in de sanitairindustrie, maar wat is nu precies het verschil tussen deze twee merken? In dit artikel zullen we een kijkje nemen naar de geschiedenis, het assortiment en de filosofie achter deze gerenommeerde merken.

Geschiedenis:

Grohe en Hansgrohe hebben elk een verschillende oorsprong en geschiedenis. Grohe werd opgericht in 1936 in Hemer, Duitsland, en heeft sindsdien een toonaangevende positie ingenomen op het gebied van sanitaire producten. Het merk staat bekend om zijn innovatieve technologieën en hoogwaardige ontwerpen, waardoor het een favoriete keuze is geworden bij consumenten over de hele wereld.

Hansgrohe, daarentegen, heeft zijn oorsprong in Schiltach, Duitsland, waar het in 1901 werd opgericht. Het merk is opgericht door Hans Grohe, wiens visie was om hoogwaardige en duurzame producten te creëren voor de badkamer en keuken. Vandaag de dag blijft Hansgrohe trouw aan deze visie en staat het bekend om zijn innovatieve kranen, douchesystemen en andere sanitaire producten.

Assortiment:

Hoewel beide merken zich richten op sanitaire producten, hebben ze elk hun eigen unieke assortiment. Grohe biedt een uitgebreide selectie van kranen, douchekoppen, thermostatische kranen, toiletten en andere sanitaire accessoires. Het merk is vooral bekend om zijn baanbrekende technologieën, zoals de SilkMove en EcoJoy, die waterbesparing bevorderen zonder concessies te doen aan de prestaties.

Aan de andere kant heeft Hansgrohe ook een breed scala aan kranen, douchekoppen en douchesystemen, die bekend staan om hun duurzaamheid en kwaliteit. Het merk is beroemd om de uitvinding van de eerste verstelbare handdouche, en het heeft sindsdien talloze innovatieve ontwerpen ontwikkeld om het douchecomfort te verbeteren.

Filosofie:

Zowel Grohe als Hansgrohe hebben een sterke filosofie als het gaat om hun producten en klantenservice. Grohe streeft ernaar om “Pure Freude an Wasser” te leveren, wat zich vertaalt naar “Puurst plezier van water.” Het merk wil de ultieme waterervaring creëren voor gebruikers, waarbij elk detail van het productontwerp met zorg en precisie wordt benaderd.

Hansgrohe heeft als motto “Das Original”, wat “Het Origineel” betekent. Het merk benadrukt de oorsprong van zijn producten en legt de nadruk op hoogwaardige materialen, duurzaamheid en een tijdloos ontwerp. Het streven naar kwaliteit en innovatie is diepgeworteld in de waarden van het merk.

Conclusie:

Het verschil tussen Grohe en Hansgrohe ligt in hun geschiedenis, assortiment en filosofieën. Beide merken hebben een lange traditie van uitmuntendheid in de sanitairindustrie en hebben wereldwijd een sterke aanwezigheid opgebouwd. Of je nu op zoek bent naar geavanceerde technologieën en design (Grohe) of duurzaamheid en tijdloosheid (Hansgrohe), beide merken bieden hoogwaardige oplossingen voor je sanitaire behoeften.

In het kort, Grohe en Hansgrohe zijn beide geweldige keuzes voor kwaliteitsvolle sanitaire producten, dus het komt vooral neer op persoonlijke voorkeur en welk merk beter aansluit bij jouw specifieke wensen en behoeften.

Hansgrohe producten

Grohe producten