Vintage of retro in je badkamer?

Als je een fan bent van vintage of retro, is er geen betere plek om het in te verwerken dan in je badkamer. Een retro badkamer brengt je terug in de tijd en voegt een vleugje nostalgie toe aan je huis. Sommigen zullen het onderwets noemen, maar wij zeker niet šŸ˜‰

Een badkamer in retro stijl is zeker een haalbaar iets. Gebruik de juiste elementen en je hebt al snel een vintage-look! Bekijk hier hoe jij je badkamer kan omtoveren tot retro-paradijs!

De sleutel tot het creĆ«ren van dit soort badkamer is de focus op details. Kies kranen en afwerkingen die populair waren in de periode die je probeert na te bootsen. Als je bijvoorbeeld gaat voor een jaren 50-look, kies dan voor pastelkleurige tegels, chromen kranen en eventueel zelfs wastafels op een soort voetstukje. Ga je toch liever voor een 70’s uitstraling, kies dan voor aardetinten, shagtapijt en spoelbakken.

Retro kranen
Image by mrsiraphol on Freepik

Let naast de kranen ook op de kleine details die je vintage badkamer tot leven brengen. Overweeg om handdoekhouders, zeepbakjes, schaaltjes en verlichting in vintage stijl toe te voegen om de look compleet te maken. Je kunt er ook retro-geĆÆnspireerde kunst en accessoires in verwerken, zoals een vintage weegschaal of medicijnkastje.

Een van de leukste dingen aan een retro badkamer is dat je het zo subtiel of over-the-top kunt maken als je zelf wilt. Je kunt er helemaal voor gaan met een volledig betegelde muur en vloer, of je kunt gewoon een paar op vintage geĆÆnspireerde elementen toevoegen aan een verder moderne badkamer. Het is allemaal aan jou en je persoonlijke stijl.

Hoe je ook kiest om retro-elementen in je badkamer te verwerken, het eindresultaat zal een unieke en karaktervolle ruimte zijn. Dus waarom zet je geen stap terug in de tijd en creƫer je een badkamer waar je van houdt?

Ik hoop dat dit artikel je wat ideeƫn geeft voor jouw retro of vintage badkamerproject!

Ga jij toch liever een hedendaagse badkamer? Zie hier alle trends van het moment.