Kiezen voor een bad of douche?

Heb jij moeite om de keuze te maken tussen een douche of een bad? Wij zetten hier de voordelen van elk even op een rijtje.

Douche

Een douche heeft verschillende voordelen. Zie hieronder een oplijsting van enkele voordelen.

Douche
Image by Freepik
  1. Een douche is sneller dan een bad: Je kan je snel en efficiënt wassen.
  2. Een douche bespaart water: Douchen gebruikt minder water dan een bad nemen, dus het is goed voor het milieu en je waterrekening.
  3. Een douche kan therapeutisch zijn: Veel mensen vinden dat een warm douchestraaltje helpt bij het ontspannen van spieren en het verminderen van stress.
  4. Een douche biedt meer flexibiliteit in de badkamer: Als je een kleine badkamer hebt, kan een douche een ruimtebesparende oplossing zijn, omdat er geen badkuip nodig is.
  5. Douchen kan hygiënischer zijn dan een bad: Omdat je je snel en efficiënt kan reinigen, is er minder kans op bacteriegroei in vergelijking met een badkuip.

Een bad

Ook een bad heeft zo zijn eigen voordelen. Bekijk hieronder waarom een bad ideaal is.

Bad
Image by rawpixel.com on Freepik
  1. Een bad is ontspannend: Je kan lekker ontspannen in een warm bad. Dit zorgt ook voor ontspanning van je spieren en kan zorgen voor vermindering van stress.
  2. Een bad kan therapeutisch zijn: Een bad met bubbels of een bad met een geurige olie kan helpen bij het verminderen van pijn en het verbeteren van de bloedcirculatie.
  3. Een bad kan een luxueuze ervaring zijn: Een bad nemen kan een luxueuze ervaring zijn, zeker als je een bad hebt met whirlpool-functies of een groot formaat. Indien je een iets groter bad hebt, kun je ook met 2 genieten.
  4. Een bad kan gebruikt worden voor hygiëne: Een bad kan gebruikt worden voor hygiëne doeleinden, bijvoorbeeld voor het wassen van kinderen of huisdieren.
  5. Een bad kan een prachtig designelement zijn: Een mooie badkuip kan een prachtig design element zijn voor je badkamer.

Heb jij genoeg ruimte? Dan hoef je niet per se te kiezen en kun je van beide genieten. Is dit niet het geval dan zijn er verschillende opties.

Heb je ruimte voor een bad, kijk dan of je hier een douche in bad kunt van maken. Hiervoor moet je een douchekraan en een douche/badwand installeren op je bad. Zo kun je douchen in je bad zonder wateroverlast.

Is de situatie omgekeerd en heb je enkel plaats voor een douche? Opteer dan mogelijks een een mini douchebad. Dit is een soort plastieken bad die je in je douche kunt plaatsen. Je laat dit vullen met water en dan ga je er gehurkt inzitten.