Je badkamer renoveren, hoe doe je dat?

Het renoveren van een badkamer kan een uitdagende, maar ook een zeer bevredigende taak zijn. Dit omdat je heel wat tijd spendeert in je badkamer. ‘S ochtends begin je er je dag en ’s avonds eindig je hem er. Wil jij er dus voor zorgen dat e?lke dag goed begint? Bekijk dan hier enkele stappen die je kunt volgen om jouw badkamer te renoveren:

Badkamer renoveren
Image by Freepik
  1. Verzamel inspiratie – ga verschillende websites, social media accounts en dergelijke af en verzamel een beeld van hoe jij zou willen dat je badkamer eruit komt te zien. De mogelijkheden zijn praktisch eindeloos. Maak hiervan een moodboard of collage zodat je duidelijk weet welke stijl je hebt.
  2. Maak een plan – bepaal daarna wat je nu precies wil veranderen in de badkamer. Maak een schets of ontwerp van de nieuwe indeling en selecteer de materialen die je graag zou gaan gebruiken. Belangrijk hierbij is ook dat je duidelijk weet welke elementen onmisbaar zijn in je badkamer. Heb je veel opbergruimte nodig? Opteer dan voor een meubel met veel plaats, extra kolomkasten of een spiegelkast in plaats van een gewone spiegel.
  3. Kies een budget – bepaal hoeveel je wenst uit te geven aan de renovatie. Houd er rekening mee dat sommige veranderingen duurder kunnen zijn dan andere. Ook bepaalde materialen hebben een hogere kostprijs dan andere. Indien je de badkamer niet zelf gaat installeren, hou hier dan rekening met installatiekosten.
  4. Bestel je badkamer – eenmaal je goed weet wat je wil kun je je badkamer gaan bestellen. Bekijk de producten grondig, liefst in het echt en zoek naar reviews over het bedrijf. Zo ben je zeker tevreden met de producten die je krijgt.
  5. Begin bij het begin – zijn alle vorige stappen afgelopen? Dan kan het breekwerk beginnen! Of je dit nu zelf doet of laat doen, zorg ervoor dat alles in een logische volgorde afgebroken wordt en terug geïnstalleerd wordt. Begin met het plafond, daarna de vloer en daarna de wanden. Installeer dan op de voorziene plaatsen het sanitair en de meubels.
  6. Voeg verlichting en accessoires toe – voeg nieuwe verlichting toe voor een nieuwe look en meer functionaliteit. Bovendien maken accessoires de complete look finaal.
  7. Test alles – test alles voordat je de renovatie afrondt en zorg ervoor dat alles naar behoren functioneert.

Onthoud dat renovatie van een badkamer kan enige tijd in beslag nemen en soms ook wat problemen opleveren, maar als je goed voorbereid bent en de juiste stappen volgt, zal het een geweldig resultaat opleveren.