Douchewandpanelen vs tegels in je douche

Douchewandpanelen en tegels zijn twee heel erg populaire en voor de hand liggende opties bij het creëren van een functionele en/of stijlvolle douche. Beide opties hebben hun eigen unieke voor- en nadelen. Daardoor is het belangrijk om je individuele behoeften en voorkeuren te overwegen vooraleer je een beslissing neemt.

Douchewandpanelen zijn relatief nieuw in de wereld van de badkamer renovaties en muurbekleding. De panelen kunnen worden gemaakt door verschillende materialen. Dit waaronder acryl, glasvezel en PVC. Ze zijn ontworpen om het uitzicht en gevoel van een tegel na te bootsen zonder het gedoe van grout of de hoge kosten van natuursteen. Daarnaast zijn ze ook vrij gemakkelijk te installeren, waardoor ze aantrekkelijk zijn voor DIY-ers.

Voordelen douchewandpanelen

douchewandpanelen vs tegels

Een van de belangrijkste voordelen van douchepanelen is dat ze weinig onderhoud nodig hebben. Dit omdat ze bestand zijn tegen schimmel en ze vereisen niet dezelfde mate van reiniging en onderhoud als tegels. Ze komen ook in heel wat verschillende afwerkingen en kleuren, waardoor het gemakkelijk is om een stijl te vinden die past bij jouw badkamer en jouw gewenste uitstraling. Deze kunnen trouwens ook gebruikt worden voor de muur bij een bad of douchebad.

Onze keuze douchewandpanelen

Voordelen en nadelen van tegels

Douchewandpanelen vs tegels

Tegels daarentegen zijn al tientallen jaren een van de meest populaire keuzes. Tegels bieden een breed gamma aan stijlen en kleuren. Bovendien kunnen ze gebruikt worden om heel wat diversiteit aan looks te creëren. Dit kan gaan van klassiek tot eigentijds. Ook zijn tegels een duurzaam alternatief en kunnen ze bestaan uit duurzaam materiaal dat bestand is tegen de slijtage van een (vochtige) douche.

Een van de belangrijkste nadelen van tegels is dat het best moeilijk en/of zelfs tijdrovend kan zijn om te installeren. Tegels vereisen ook regelmatig schoonmaak werk en onderhoud om schimmel te voorkomen. Bovendien zijn tegels vaak ook duur, vooral als je kiest voor hoogwaardige materialen zoals natuursteen.

Onze keuze tegels

Uiteindelijk zal de beslissing die je maakt voor douchewandpanelen of tegels afhangen van enkele factoren zoals budget, persoonlijke stijl en de mate van onderhoud die jij bereid bent te doen op regelmatige basis. Douchewandpanelen zijn een geweldige optie voor wie op zoek is naar een onderhoudsarme douche, terwijl tegels eerder een klassieke keuze zijn die een breder gamma aan stijlen biedt.